,

Havuka kuusenpihkavoide 30% 40 ml

27,90  sis. alv.

Elias Lönnrotin resepteihin ja suomalaiseen luonnonlääkintään perustuva voide.

Uudistava ja korjaava, luonnollinen ja vahva antiseptinen voide niin ihmisten kuin eläintenkin ihonhoitoon.

Nordic Natural Beauty Awards 2020 voittaja (Kategoria: Paras kesäihon hoitoon).

Nordic Natural Beauty Awards 2022 voittaja (Kategoria: Paras tassujen hoitoon).

 

Saatavuus: 5 varastossa

Pohjolan luonnon oma antiseptinen voide rauhoittaa, ravitsee ja uudistaa ihoa. Kosteuttaa ihoa tehokkaasti, kuusenpihka korjaa syntyneitä ihovaurioita. Kuusi suojautuu bakteereilta ja mibrobeilta sekä muilta taudinaiheuttajilta pihkan avulla. Samoin pihka tukee ihon omia suojamekanismeja. Kuusenpihkahoidon teho on selvästi nähtävissä ja havaittavissa jo 3-5 hoitokerran jälkeen.

INCI: Picea abies (Finnish Spruce) Resin (kuusenpihka), Sodium rapeseedate (rypsiöljy, luomu), Cera Flava (mehiläisvaha).

 • 100% luonnontuote
 • Ei lisättyjä hajusteita
 • Lisäaineeton
 • Aidot puhtaat raaka-aineet
 • Valmistettu käsityönä Suomessa.

Sisältää luonnonhartsia, joka voi aiheuttaa joillekin allergista oireilua. Kokeile ensin pienelle ihoalueelle.

Säilytettävä valolta suojattuna.

 

Kuusenpihkavoiteen käyttö:

 • kuiviin ihoalueisiin ( kuivat kädet, myös kynsinauhat ja halkeilevat kantapäät, varpaat)
 • kovettumiin
 • hiertymiin
 • naarmuihin
 • hyönteisten puremiin ja pistoihin
 • palovammoihin, auringon polttamaan ihoon
 • tatuointien jälkihoitoon
 • kynsiin
 • syyliin
 • aftoihin

Eläimille käyttö:

 • haavat
 • asfalttitassujen hoitoon
 • kuiviin tassuihin
 • ihotulehduksiin
 • helpotus punkkien puremiin ja hyönteisten puremiin ja pistoihin

Kuivan ihon hoidossa levitetään ohut kerros ongelmakohtaan. Moni on saanut kuusenpihkavoiteesta apua atooppisen ihon, psoriasiksen ja ruusufinnin hoidossa. Iho- ja kynsiongelmissa kuusenpihkavoidetta levitetään suoraan hoidettavaan kohteeseen 1-2 kertaa päivässä. Pihkahoitoa jatketaan kunnes hoidettava alue on terve. Auringon polttamalle iholle voidetta levitetään ohut kerros auringolle altistumisen jälkeen. Saunassa pihkavoidetta voi levittää särkeviin ja kireisiin lihaksiin jolloin lämpö tehostaa imeytymistä.

Runoja keräävän Elias Lönnrotin jalanpohjiin oli tullut haavoja. Hän istuutuu rauhalliselle aukealle, avaa tuohireppunsa ja kaivaa sen kätköistä esiin pohjolan kullan, luonnon oman aineen. Hän sivelee kuusenpihkan jalkoihinsa, ja tuntee saman tien haavoja parantavan vaikutuksen. Varovaisesti hän painaa jalkansa pehmeisiin sammaleisiin, tehostamaan aineen vaikutusta. Aamulla hän jatkaa matkaa, paljaat jalat taas vahvoina kovaa maata vasten, askeleissa keveyttä.

Astu Elias Lönnrotin polulle. Ota pohjolan kulta omaan käyttöösi.

Valmistaja: Havuka Oy

Havuka on suomalainen perheyritys, joka on valmistanut käsityönä suomalaiseen kansanlääkintään perustuvia luonnontuotteita jo kolmen vuosikymmenen ajan. Havukan kuusenpihkatuotteet jatkavat Elias Lönnrotin perintöä. Kansanrunouden lisäksi Lönnrot tallensi tietoa luonnonrohdosten käytöstä vanhassa suomalaisessa kansanlääkinnässä ja sovelsi sitä myös käytännössä työssään lääkärinä.

Tietoa tuotteen raaka-aineista

Kuusenpihka: Pihkaa on käytetty vuosisatoja. Tämä arvokas antiseptinen aine sisältää kumaarihappoja ja puun omia antioksidantteja kuten kuitumaisia lignaaneja. Nämä ainesosat suojaavat puuta mikrobeilta ja taudinaiheuttajilta. Samalla tavalla pihka voi suojella myös ihmisen ihoa kokonaisuutena. Kylän naiset kiittivät Eliasta, kun pyykinpesusta kuivuneet kädet pehmenivät pihkalla. Elias käytti pihkaa myös hammaskolotuksiin. Jos sitä pureksi kuin purukumia, apu oli suuri. Pihka imee voimansa Pohjolan luonnon kovista oloista, vuodenaikojen vaihteluista, pohjoisesta valosta ja syksyn ja talven pimeydestä. Tämä tekee siitä yhden luonnon vahvimmista tervehdyttävistä voimista. Siksi monet tuotteemme saavatkin voimansa pohjolan kullasta, kuusenpihkasta.

Kuusenpihka on pohjolan kultaa, se puhdistaa ja pitää tulehdukset poissa.

Pihka on kuin luottoystävä, avuksi mitä erilaisimmissa tilanteissa. Se uudistaa kynttä, palauttaa ihon palovammoista. Pihka myös uudistaa ihon nirhaumilta, hiertymiltä haavoilta. Siitä saat apua myös hyönteistenpistoihin, kuiviin kynsinauhohin, tikunpoistoon, rohtuneille huulille ja suuhygieniaan.

Kylmäpuristettu rypsiöljy tekee hyvää iholle monella tavalla. Se sisältää omega-3-rasvahappoa ja myös omega-6-rasvahappoa, jotka hoitavat ihoa. Keho ei itse pysty tuottamaan linoli- ja alfalinoleenihappoa, jotka kummatkin löytyvät rypsiöljystä. Rypsiöljyssä on myös iholle tärkeitä E- ja K-vitamiineja. Ravinteikas kylmäpuristettu rypsiöljy löytyy kaikista tuotteistamme. Se myös kosteuttaa, pehmentää ja ravitsee ihoasi. Kaikissa voiteissamme on suomalaista kylmäpuristettua rypsiöljyä, joka kosteuttaa ja ravitsee.

Mehiläisvaha: Hunajan lisäksi mehiläisten lahja meille on niiden pesäkennojen rakennusaine. Myrisiiniä ja seriiniä sisältävä mehiläisvaha valmistuu mehiläistyöläisten vaharauhasissa. Vaha sisältää antibakteerisia aineita ja vaha parantaa ja pehmentää kuivuneen ja halkeilleen ihon. Mehiläisvaha helpottaa myös auringonpolttamia kasvoja. Kaikissa voiteissamme on kotimaiselta mehiläistarhalta luomulaatuista antibakteerista mehiläisvahaa, joka pehmentää ja suojaa ihoa.

 

Paino 0,100 kg
Mitat 5 × 5 × 5 cm
Shopping Cart
Vieritä ylös