Havuka mesiangervo-kuusenpihkavoide 40 ml

Elias Lönnrotin resepteihin ja perinteiseen suomalaiseen luonnonlääkintään perustuva voide.

Sisältää luonnon omaa salisiinia (aspiriinin lähde) mesiangervoista.

 

27,90  sis. alv.

Varasto loppu

Ilmoita minulle, kun tuotetta on jälleen varastossa.

INCI: Spiraea Ulmaria Extract, Finland (mesiangervo), Spruce Picea Abies Resin (kuusenpihka), Sodium rapeseedate (rypsiöljy, luomu), cera flava (mehiläisvaha).

  • 100% luonnontuote
  • Ei lisättyjä hajusteita
  • Lisäaineeton
  • Aidot puhtaat raaka-aineet
  • Valmistettu käsityönä Suomessa.

Sisältää luonnon omaa salisiinia (aspiriinin lähde). Sisältää luonnonhartsia, joka voi aiheuttaa joillekin allergista oireilua. Kokeile ensin pienelle ihoalueelle.

Säilytettävä valolta suojattuna.

Sinä iltana Elias oli kuunnellut runonlaulajia pitkään, yöttömän yön kesäillassa. Yöpuulle käydessään, että hänen jalkansa olivat kankeat pitkästä istumisesta pirtin pöydän ääressä. Elias pyysi talon emäntää antamaan hänelle mesiangervoja. Hän uutti kasvista hetkessä liemen, jonka valeli liinan avulla jalkojen päälle. Ja aamulla hän heräsi virkeänä ja valmiina jatkamaan matkaansa.

Astu Elias Lönnrotin polulle. Ota pohjolan kulta omaan käyttöösi.

Valmistaja: Havuka Oy

Havuka on suomalainen perheyritys, joka on valmistanut käsityönä suomalaiseen kansanlääkintään perustuvia luonnontuotteita jo kolmen vuosikymmenen ajan. Havukan kuusenpihkatuotteet jatkavat Elias Lönnrotin perintöä. Kansanrunouden lisäksi Lönnrot tallensi tietoa luonnonrohdosten käytöstä vanhassa suomalaisessa kansanlääkinnässä ja sovelsi sitä myös käytännössä työssään lääkärinä.

Tietoa tuotteen raaka-aineista

Mesiangervo: Erilaiset lihassäryt ja pääkipu vaivasivat toisinaan myös kylästä toiseen vaeltavaa Eliasta. Kun Elias illansuussa löysi rauhallisen paikan, ilta-auringossa kylpevän kauniin niityn reunasta, hän sytytti nuotion palamaan ja riisui tuohivirsunsa. Iltakasteen laskeutuessa Elias huomasi niityn reunojen syvänteiden olevan täynnä huumaavalta tuoksuvia ihania mesiangervoja, joita äiti antoi hänelle jo lapsena helpottamaan kasvukipuja. Mesiangervot sisältävät salisiinia, luonnon omaa aspiriinia. Elias poimii niitä tehdäkseen kipua lievittävän hauteen väsyneille jaloilleen. Aamulla kipu oli poissa.

Mesiangervon oma aspiriini helpottaa kipuja.

Kuusenpihka: Pihkaa on käytetty vuosisatoja. Tämä arvokas antiseptinen aine sisältää kumaarihappoja ja puun omia antioksidantteja kuten kuitumaisia lignaaneja. Nämä ainesosat suojaavat puuta mikrobeilta ja taudinaiheuttajilta. Samalla tavalla pihka voi suojella myös ihmisen ihoa kokonaisuutena. Kylän naiset kiittivät Eliasta, kun pyykinpesusta kuivuneet kädet pehmenivät pihkalla. Elias käytti pihkaa myös hammaskolotuksiin. Jos sitä pureksi kuin purukumia, apu oli suuri. Pihka imee voimansa Pohjolan luonnon kovista oloista, vuodenaikojen vaihteluista, pohjoisesta valosta ja syksyn ja talven pimeydestä. Tämä tekee siitä yhden luonnon vahvimmista tervehdyttävistä voimista. Siksi monet tuotteemme saavatkin voimansa pohjolan kullasta, kuusenpihkasta.

Kuusenpihka on pohjolan kultaa, se puhdistaa ja pitää tulehdukset poissa.

Pihka on kuin luottoystävä, avuksi mitä erilaisimmissa tilanteissa. Se uudistaa kynttä, palauttaa ihon palovammoista. Pihka myös uudistaa ihon nirhaumilta, hiertymiltä haavoilta. Siitä saat apua myös hyönteistenpistoihin, kuiviin kynsinauhohin, tikunpoistoon, rohtuneille huulille ja suuhygieniaan.

Kylmäpuristettu rypsiöljy tekee hyvää iholle monella tavalla. Se sisältää omega-3-rasvahappoa ja myös omega-6-rasvahappoa, jotka hoitavat ihoa. Keho ei itse pysty tuottamaan linoli- ja alfalinoleenihappoa, jotka kummatkin löytyvät rypsiöljystä. Rypsiöljyssä on myös iholle tärkeitä E- ja K-vitamiineja. Ravinteikas kylmäpuristettu rypsiöljy löytyy kaikista tuotteistamme. Se myös kosteuttaa, pehmentää ja ravitsee ihoasi. Kaikissa voiteissamme on suomalaista kylmäpuristettua rypsiöljyä, joka kosteuttaa ja ravitsee.

Mehiläisvaha: Hunajan lisäksi mehiläisten lahja meille on niiden pesäkennojen rakennusaine. Myrisiiniä ja seriiniä sisältävä mehiläisvaha valmistuu mehiläistyöläisten vaharauhasissa. Vaha sisältää antibakteerisia aineita ja vaha parantaa ja pehmentää kuivuneen ja halkeilleen ihon. Mehiläisvaha helpottaa myös auringonpolttamia kasvoja. Kaikissa voiteissamme on kotimaiselta mehiläistarhalta luomulaatuista antibakteerista mehiläisvahaa, joka pehmentää ja suojaa ihoa.

 

Paino 0,100 kg
Mitat 5 × 5 × 5 cm

Saatat myös pitää...

Shopping Cart
Scroll to Top