Havuka muurahaissprii-kuusenpihkavoide

Pakkauskoko: 40 ml

 

Elias Lönnrotin resepteihin ja suomalaiseen kansanlääkintään perustuva voide.

27,90  sis. alv.

Varasto loppu

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Muurahaisspriitä käytetään reumaattisten vaivojen  nivelkipuihin, levottomiin jalkoihin,  ja tukemaan kilpi- ja eturauhasen normaalia toimintaa.

INCI: Acidum formicum, Finland (muurahaishappo), Spruce Picea Abies Resin (kuusenpihka), Sodium rapeseedate (rypsiöljy, luomu), Cera Flava (mehiläisvaha).

  • 100% luonnontuote
  • Ei lisättyjä hajusteita
  • Lisäaineeton
  • Aidot puhtaat raaka-aineet
  • Valmistettu käsityönä Suomessa.

Sisältää luonnonhormonia. Sisältää luonnonhartsia, joka voi aiheuttaa joillekin allergista oireilua. Kokeile ensin pienelle ihoalueelle.

Säilytettävä valolta suojattuna.

Käyttö:

Muurahaissprii- kuusenpihkavoidetta levitetään ohuesti hoidettavaan kohtaan.


Valmistaja: Havuka Oy 

Havuka on suomalainen perheyritys, joka on valmistanut käsityönä suomalaiseen kansanlääkintään perustuvia luonnontuotteita jo kolmen vuosikymmenen ajan. Havukan kuusenpihkatuotteet jatkavat Elias Lönnrotin perintöä. Kansanrunouden lisäksi Lönnrot tallensi tietoa luonnonrohdosten käytöstä vanhassa suomalaisessa kansanlääkinnässä ja sovelsi sitä myös käytännössä työssään lääkärinä.


Raaka-aineista

Muurahaislinimentti: Yksi näky, joka Eliasta erityisesti Suomen metsissä ilahdutti oli muurahaispesä. Se on kuin kuusen kylkeen rakennettu, elämää kuhiseva aarrearkku syvällä siimeksessä. Elias keräsi varovasti ja kunnioittavasti talteen muurahaisten munia ja pissaa eli happoa, kusiaisliminenttiä saadakseen niistä arvokasta muurahaisspriitä. Muurahaispesän lahjat auttavat kramppeihin, suonenvetoihin ja levottomiin jalkoihin. Ne myös tukevat kilpi- ja eturauhasen normaalia toimintaa. Elias valmistikin kusiaisliminentistä  reumatismia lievittävää voidetta, jota myi apteekissaan Hämeenlinnassa. Munista Elias teki kusiaislinimenttiä, joka hoiti monet vaivat. Saunassa ollessaan Elias hieroi muurahaisspriivoidetta hartioihin ja polviin ja vielä levitti sen ympäri kehoa vihtomalla. Tämän jälkeen hän kääriytyi pellavaiseen kääreliinaan ja ojentautui pitkäksesi lauteille, antaakseen muurahaisspriin tehdä taikojaan kehossa. Iltaisin Elias vielä levitti voidetta levottomiin jalkoihinsa.

Aito suomalainen muurahaissprii tukee etu ja kilpirauhasen normaalia toimintaa ja rauhoittaa levottomat jalat.

Kuusenpihka: Pihkaa on käytetty vuosisatoja. Tämä arvokas antiseptinen aine sisältää kumaarihappoja ja puun omia antioksidantteja kuten kuitumaisia lignaaneja. Nämä ainesosat suojaavat puuta mikrobeilta ja taudinaiheuttajilta. Samalla tavalla pihka voi suojella myös ihmisen ihoa kokonaisuutena. Kylän naiset kiittivät Eliasta, kun pyykinpesusta kuivuneet kädet pehmenivät pihkalla. Elias käytti pihkaa myös hammaskolotuksiin. Jos sitä pureksi kuin purukumia, apu oli suuri. Pihka imee voimansa Pohjolan luonnon kovista oloista, vuodenaikojen vaihteluista, pohjoisesta valosta ja syksyn ja talven pimeydestä. Tämä tekee siitä yhden luonnon vahvimmista tervehdyttävistä voimista. Siksi monet tuotteemme saavatkin voimansa pohjolan kullasta, kuusenpihkasta.

Kuusenpihka on pohjolan kultaa, se puhdistaa ja pitää tulehdukset poissa.

Pihka on kuin luottoystävä, avuksi mitä erilaisimmissa tilanteissa. Se uudistaa kynttä, palauttaa ihon palovammoista. Pihka myös uudistaa ihon nirhaumilta, hiertymiltä haavoilta. Siitä saat apua myös hyönteistenpistoihin, kuiviin kynsinauhohin, tikunpoistoon, rohtuneille huulille ja suuhygieniaan.

Kylmäpuristettu rypsiöljy tekee hyvää iholle monella tavalla. Se sisältää omega-3-rasvahappoa ja myös omega-6-rasvahappoa, jotka hoitavat ihoa. Keho ei itse pysty tuottamaan linoli- ja alfalinoleenihappoa, jotka kummatkin löytyvät rypsiöljystä. Rypsiöljyssä on myös iholle tärkeitä E- ja K-vitamiineja. Ravinteikas kylmäpuristettu rypsiöljy löytyy kaikista tuotteistamme. Se myös kosteuttaa, pehmentää ja ravitsee ihoasi. Kaikissa voiteissamme on suomalaista kylmäpuristettua rypsiöljyä, joka kosteuttaa ja ravitsee.

Mehiläisvaha: Hunajan lisäksi mehiläisten lahja meille on niiden pesäkennojen rakennusaine. Myrisiiniä ja seriiniä sisältävä mehiläisvaha valmistuu mehiläistyöläisten vaharauhasissa. Vaha sisältää antibakteerisia aineita ja vaha parantaa ja pehmentää kuivuneen ja halkeilleen ihon. Mehiläisvaha helpottaa myös auringonpolttamia kasvoja. Kaikissa voiteissamme on kotimaiselta mehiläistarhalta luomulaatuista antibakteerista mehiläisvahaa, joka pehmentää ja suojaa ihoa.


 

Paino 0,1 kg (kilogramma)
Mitat 5 × 5 × 5 cm (senttimetri)

Saatat myös pitää...

Shopping Cart
Scroll to Top