Käyttövinkkejä: Liperillä voi korvata teolliset liha- ja kasvisliemet ruoanlaitossa. Käyttö teenä: Käytä 1-2 tl / annos, hauduta lähes kiehuvassa vedessä 10 minuuttia.
Liperi on myös perinteinen rohdoskasvi, jolla on todettu olevan edistävää vaikutusta ruokahaluun, ruoansulatukseen ja virtsaneritykseen sekä yskänärsytyksen tai ihotulehdusten lievittämiseen.
Kansanperinteessä: Muinaisten roomalaisten suosima yrtti saapui Pohjolaan 1000 vuotta sitten. Liperiä on käytetty myös lemmenyrttinä (lovage / liebstöckel): kylpyvedessä sen on uskottu lisäävän intohimoa ja romantiikkaa, ja lisäävän kylpijän viehätystä ja vetovoimaa. Liperikylvyn sanotaan myös rauhoittavan hermoja, puhdistavan ja energisoivan. Oven viereen istutettuna liperiä on käytetty rottien, käärmeiden ja noitien torjumiseen.
Huomioitavaa: Liperiä ei suositella sisäiseen käyttöön raskaana oleville.
Säilytys: Kuivassa, viileässä ja valolta suojattuna.
Valmistaja: Käreitär, Vöyri