,

Suitsuketikku Katajan henki

5,00  sis. alv.

Sisältää: Kuivattua katajapuuta.

Alkuperämaa: Suomi

Pakkauskoko: 1 suitsuketikku

Kataja on suomalaisessa kansanperinteessä arvostettu ja voimallisena pidetty puu, jonka savua on käytetty karkoitettamaan pahoja henkiä, purkamaan manauksia, poistamaan pahansuopaista energiaa sekä magialta suojautumiseen.

Käreittären käyttämän katajan on kaatanut voimakas myrskytuuli.

Katajalla oli erityistä väkeä, ja sen haltija tiedettiin voimakkaaksi. Kekrinä ja pääsiäisenä talo, navetta ja pihapiiri oli tapana puhdistaa katajansavun ja loitsinnan avulla. Katajansavua on käytetty myös vaurauteen ja menestykseen tähtäävissä taioissa. Katajan oksien on ajateltiin karkoittavan noitia ja suojaavan kantajaansa onnettomuuksilta, pahantahtoisilta ihmisiltä ja käärmeen puremilta.

Kasvien uskotaan omaavan omat energeettiset ominaisuutensa, jotka poltettaessa vapautuvat savuun. Suitsukkeita käytetäänkin energian puhdistamiseen ja magiassa vahvistamaan käyttäjän intentiota. (Nämä vaikutukset perustuvat kansanperinteeseen, eikä niiden toimivuutta voida taata tai osoittaa!)

Ohjeita suitsukkeen käyttämiseen:

Suitsuketikkua voi käyttää monta kertaa uudelleen. Sytytä tikun päätä hieman esim. kynttilässä ja puhalla liekki sammuksiin (tai anna sen sammua itsestään), jolloin hyväntuoksuista savua alkaa syntyä. Savua voi levittää haluamaansa kohteeseen esim. sulan avulla.

Aseta tikku savuamaan palonkestävälle alustalle, älä koskaan ätä kytevää suitsuketta ilman valvontaa. Varoiksi on hyvä olla vesiastia, jossa suitsukkeen saa tarvittaessa sammutettua. Polta suitsuketta vain hyvin ilmastoidussa tilassa, pieni määrä kerrallaan riittää. Hiiltyneen osan voi veistää pois, jolloin tikku palaa taas paremmin. Hartsiallergiset voivat saada oireita havupuusuitsuikkeista.

Valmistaja: Käreitär

Paino 0,010 kg
Mitat 10 × 1,5 × 1,5 cm
Shopping Cart
Suitsuketikku Katajan henki
5,00  sis. alv.
Scroll to Top