Kansanperinteessä tunnetut käyttötarkoitukset: Puhdistaminen, Rituaali, Suojelu, Vauraus
Kataja on kansanperinteessä arvostettu ja voimallisena pidetty puu, jonka savua on käytetty karkottamaan pahoja henkiä, purkamaan manauksia, poistamaan pahansuopaista energiaa sekä magialta suojautumiseen. Kekrinä ja pääsiäisenä talo, navetta ja pihapiiri oli tapana puhdistaa katajansavun ja loitsinnan avulla. Katajansavua on käytetty myös vaurauteen ja menestykseen tähtäävissä taioissa.
Suitsukkeet on valmistettu myrskyn kaatamasta puusta.
Valmistaja: Käreitär
Ohjeita suitsukkeen käyttämiseen:
Suitsuketikkua voi käyttää monta kertaa uudelleen. Sytytä tikun päätä hieman esim. kynttilässä ja puhalla liekki sammuksiin (tai anna sen sammua itsestään), jolloin hyväntuoksuista savua alkaa syntyä. Savua voi levittää haluamaansa kohteeseen esim. sulan avulla.
Aseta tikku savuamaan palonkestävälle alustalle, älä koskaan ätä kytevää suitsuketta ilman valvontaa. Varoiksi on hyvä olla vesiastia, jossa suitsukkeen saa tarvittaessa sammutettua. Polta suitsuketta vain hyvin ilmastoidussa tilassa, pieni määrä kerrallaan riittää. Hiiltyneen osan voi veistää pois, jolloin tikku palaa taas paremmin. Hartsiallergiset voivat saada oireita havupuusuitsuikkeista.