Sator T-paita Ladies’

Luomupuuvillainen T-paita SATOR ROTASpainatuksella.

29,90  sis. alv.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Käreittären oma design, jonka esikuvana on keskiaikainen seinäkaiverrus. Todella spesiaali T-paita, joita valmistetaan vain pieniä eriä.


Tuotetiedot

Teetän paidat kotimaisessa tekstiilipainossa. Paidat ovat mustaa 100% luomupuuvillaa (160 g/m2), ja niitä on saatavilla miesten (XS-XXXL) ja naisten (XS-XXL) mitoituksella.


SATOR ROTAS -palindromi

SATOR ROTAS-kuvion magia piilee sen useasta suunnasta luettavissa sanoissa. Neljästä suunnasta luettava palindromi koostuu latinankielisistä sanoista SATOR AREPO TENET OPERA ROTAS. Tekstin aikaisimmat tunnetut muunnelmat ajoittuvat esikristilliselle ajalle Rooman valtakuntaan. Keskiajalle mennessä se oli jo levinnyt eri puolille maailmaa, aina Afrikkaan ja Islantiin saakka. Lähimmät historialliset esimerkit löytyvät Ruotsin Närkessä, jossa keskiaikaiseen riimukiveen on kaiverrettu osa palindromista, sekä Gotlannista.

Palindromin merkitys on vaihdellut eri kulttuureissa ja uskonnoissa. Tiedetään kuitenkin, että Rooman valtakunnassa ja keskiajalla sillä oli ennaltaehkäisevä maaginen käyttötarkoitus. Sator-palindromia käytettiin magian ja loitsujen vahvistamiseen sekä suojautumisessa moninaisilta asioilta, kuten pahuus, sairaudet, kiroukset, huono onni ja tulipalot. Lisäksi sen uskottiin mm. paljastavan noidat. Pahojen henkien uskottiin hämmentyvän nähdessään palindromeista muodostuvan kuvion.

Maagiset sanat kaiverrettiin suojaamaan talon seinään, tai ne voitiin erilaisia taikoja varten piirtää esimerkiksi amulettiin, paperille taskussa pidettäväksi, syötävään leipään tai poltettavaan esineeseen.


Latinankielisten sanojen merkitys:

SATOR  kylväjä / perustaja / edeltäjä / jumalallinen esi-isä tai alkuunpanija

AREPO tuntematon sana

TENET pitää / ymmärtää / omistaa / hallita / säilyttää

OPERA työ / palvelus / apu / vaivannäkö

ROTAS pyörät / pyöriä


Paino 0,15 kg (kilogramma)
Mitat 20 × 18 × 2 cm (senttimetri)
Pure Organic Tee, naisten koot

XS, S, M, L, XL, XXL

Saatat myös pitää...

Shopping Cart
Sator T-paita Ladies’
29,90  sis. alv.Valitse vaihtoehdoista
Scroll to Top