Tietosuoja ja rekisteriseloste

Henkilötietolaki (523/99) 10 §

  1. Rekisterinpitäjä: Riina Peltonen (2924248-4), Kovik byväg 47, 66600 Vöyri
  2. Rekisteriasioista vastaava henkilö: Riina Peltonen, riina@kareitar.fi
  3. Rekisterin nimi
    Kareitar.fi uutiskirje ja verkkokaupan Käreittären kauppa asiakasrekisteri
  4. Rekisterin käyttötarkoitus
    Rekisterin käyttötarkoitus on em. verkkokaupan ja uutiskirjeen asiakasrekisterin ylläpitäminen, asiakkaiden tilausten arkistointi ja käsittely sekä asiakassuhteen hoitaminen ja markkinointi. Kävijäanalytiikka tietoja käytetään sivuston käytettävyyden ylläpitämiseen ja kehittämiseen.
  5. Rekisterin tietosisältö
    Henkilörekisteri sisältää seuraavia tietoja:
    – Nimi
    – Osoite
    – Sähköpostiosoite
    – Puhelinnumero
    – Tilaustiedot, kuten tilausten lukumäärä ja sisältö sekä maksutapatiedot
    – Markkinointikiellot ja -luvat
  6. Säännönmukaiset tietolähteet
    Henkilötiedot saadaan rekisteröidyltä itseltään (henkilötietojen ilmoittaminen verkkokauppatilauksen tai uutiskirjeen tilauksen yhteydessä).
  7. Rekisterin suojauksen periaatteet
    Kaikkia henkilötietoja käsitellään luottamuksella. Asiakasrekisterin tiedot on tallennettu rekisterinpitäjän järjestelmässä, joka on suojattu käyttöjärjestelmän suojausohjelmiston avulla. Järjestelmään sisäänpääsy edellyttää käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä. Järjestelmä on myös suojattu palomuurien ja muiden teknisten keinojen avulla. Järjestelmään tallennettuihin rekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä ovat oikeutettuja käyttämään vain rekisterin ylläpitäjä ja kirjanpitäjä (laskutustiedot). Tulosteina olevia henkilötietoja säilytetään rekisterinpitäjän lukituissa toimitiloissa.
  8. Säilytämme henkilötietojasi:

    – sähköpostiarkistossa seitsemän vuoden ajan/lain määräämän ajan
    – kirjanpitoaineistossa seitsemän vuoden ajan/lain määräämän ajan
    – mikäli olet tilannut uutiskirjeen, sähköpostilistassa niin kauan kunnes lista on olemassa tai kunnes poistat itse itsesi listalta

  9. Millä perusteella henkilötietojani käsitellään?
    Oikeutettu etu: Oikeutetulla edulla viittaamme tarpeeseen käsitellä tietoa palvelun toteuttamiseksi. Kävijäanalytiikan kerääminen perustuu käyttäjän suostumukseen.
  10. Tarkastusoikeus, tarkastusoikeuden toteuttaminen ja kielto-oikeus
    Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa mitä tietoja hänestä on talletettu rekisteriin sekä vaatia rekisterissä olevan virheellisen tiedon korjaamista. Kirjallinen tarkastuspyyntö tulee lähettää rekisteriasioista vastaavalle henkilölle.Rekisteröidyllä on myös oikeus pyytää tietojensa poistamista rekisteristä, jos meillä ei ole lakisääteisiä velvoitteita jatkaa henkilötietojesi käsittelyä. Kirjallinen poistopyyntö tulee lähettää rekisteriasioista vastaavalle henkilölle.

sivuston tietosuojakäytännöt (wordpress)

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä (cookies) sivuston käytön mahdollistamiseksi ja kävijäseurannan toteuttamiseksi. Välttämättömät evästeet mahdollistavat asetustesi, esimerkiksi evästekäytännön, tallentamisen, kaupan ja kirjautuminen toimimisen. Niitä ei voi ottaa pois päältä.

Kävijäseurannan tietoja käytetään sivuston kehittämiseen ja toimivuuden ylläpitämiseksi. Näitä tietoja ei yhdistetä muihin käyttäjätietoihin.

Jos jätät kommentin sivustolle (blogi) , voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle, asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

 

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle (blogi), keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla (esim. YouTube).

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Kenelle jaamme tietosi

Jos pyydät salasanan palauttamista, IP-osoitteesi liitetään mukaan palautussähköpostiisi.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Shopping Cart
Vieritä ylös