Yrityksestä

Toiminimeni on kunnianosoitus vanhalle suomalaiselle kansanuskolle, jossa Käreitär on kettujen emuu: saaliinhaltija, suojelija ja myyttinen esiäiti.
Riina Peltonen
Perustaja, omistaja

“Craft, folklore & history”

Vuonna 2019 perustetusta Käreittären kaupasta löydät ikiaikaisen kulttuuriperinteen ja magian inspiroimia tuotteita: käsitöitä, ja yrttituotteita ja luonnonkosmetiikkaa. Kirjallisuus on saanut vähitellen yhä tärkeämmän osan valikoimassa. Verkkokaupan lisäksi puoti liikkuu myös alan markkinoilla ja messuilla, joita on eniten kesällä ja syksyllä.

Minulle muinaisten perintö on aina ollut jotain kokonaisvaltaista: käsillä tekemistä, tietoa ja tarinoita: craft, folklore & history.

Valmistan käsityönä maagiseen elämäntyyliin sopivia tuotteita erilaisista luonnonmateriaaleista ja viljelemistäni yrteistä.

Tietokirjailijana yhdistän teoksissani suomalaista kansanperinnettä, mytologiaa ja historiaa. Pidän tilauksesta myös luentoja ja esitelmiä.

Kirjani Noitia, kalloja, vedenhenkiä – Maaginen matkaopas Pohjanmaalle julkaistiin kesäkuussa 2021 (Haamu Kustannus). Tekstiäni löytyy myös Kupariketun ja Heikki Sauren Noitakirjasta (Into, 2021).

Koulutukseltani olen FM (suomen historia) ja yrttihoitaja.

Kesäisin vietän paljon aikaa metsissä ja vanhan pohjaistaloni kasvimaalla. Minut voi löytää myös Käreittären viikinkiteltasta tai markkinakojusta ympäri Suomea tai luennoimassa myyttisistä paikoista!

Shopping Cart
Vieritä ylös