Infoa

TIETOA YRITYKSESTÄ

 

Käreitär on vuonna 2019 perustettu suomalainen yritys. Käsityöverstas ja verkkokaupan varasto sijaitsevat Vöyrillä Pohjanmaalla, josta tuotteet postitetaan tilaajille. Puoti liikkuu myös alan markkinoilla ja messuilla, jotka löytyvät tapahtumakalenterista. Y-tunnuksemme on 2924248-4, alv-numero FI29242484.

Valikoimassa on käsin valmistamiani tuotteita, kuten kynttilöitä ja yrttituotteita. Lisäksi puodista löytyy tarkoin valikoitua kirjallisuutta ja luonnonkosmetiikkaa. 

Inspiraation valmistamiini tuotteisiin saan maagisesta kansanperinteestä, mytologiasta, muinaisuskosta ja esihistoriasta. Tuotteiden valmistuksessa ja valinnassa suosin ekologisia materiaalia ja kotimaista työtä, massatuotettua rihkamaa en valikoimaan huoli. 

"Toiminimeni on kunnianosoitus vanhalle suomalaiselle kansanuskolle, jossa Käreitär on kettujen emuu: saaliinhaltija, suojelija ja myyttinen esiäiti."
Riina Peltonen Käreitär
Riina Peltonen
Yrittäjä, Käreitär

Tarinaperinteen tuntija ja tietokirjailija

Työni on minulle kokonaisvaltainen elämäntapa, jossa yhdistyy käsillä tekeminen, perinnekasvien viljely, sekä tutkimus ja kirjoittaminen. Koulutukseltani olen FM (suomen historia) ja yrttihoitaja.

Pohjalaisten paikkojen perimätietoa ja historiaa esittelevä kirjani Noitia, kalloja, vedenhenkiä – Maaginen matkaopas Pohjanmaalle julkaistiin kesäkuussa 2021 (Haamu Kustannus). Tekstiäni löytyy myös Kupariketun ja Heikki Sauren Noitakirjasta (Into, 2021).

Tietokirjailijana olen kiinnostunut erityisesti paikkoihin liittyvästä perimätiedosta. Teen mielelläni kirjailijavierailuja ja luentoja sekä vedän tarinailtoja. Lue lisää!

Kesäisin vietän paljon aikaa metsissä ja vanhan pohjaistaloni kasvimaalla. Minut voi löytää myös Käreittären viikinkiteltasta tai markkinakojusta ympäri Suomea tai luennoimassa myyttisistä paikoista.

Shopping Cart
Scroll to Top