Noidan työväline

Edellisessä postauksessani esiteltiin luudan kansanperinteestä tunnettuja maagisia käyttötapoja ja merkityksiä. Selvittelin myös, mistä on lähtenyt liikkeelle sitkeä mielikuva luudalla lentävistä noidista. Tällä kertaa kerron, miten nykynoidat käyttävät luutaa tilan puhdistamiseen energiatasolla. Tarkoitukseen sopii hyvin luonnonmateriaaleista valmistettu luuta. Menetelmää voi käyttää missä tahansa huoneessa, jonka ilmapiiriä haluat puhdistaa. Se soveltuu myös pyhitetyn tilan valmisteluun taian tai rituaalin suorittamista varten.

Ohje löytyy Arin Murphy-Hiscockin kirjasta The Green Witch (Adams Media, 2017): Broom purification.

  1. Seiso keskellä huonetta pitäen luutaa kädessäsi.
  2. Ota kolme rauhallista hengitystä.
  3. Aloita lakaisemaan oikealta vasemmalle suuntautuvilla liikkeillä. Älä kosketa luudalla lattiaa, vaan lakaise ilmassa hieman lattiapinnan yläpuolella.
  4. Etene vasemmalle eli vastapäivään liikkuen spiraalinmuotoista rataa, huoneen keskiosasta poispäin. Vastapäivään tapahtuvaa liikettä on perinteisesti käytetty ei-toivottujen asioiden karkoittamiseen ja poistamiseen tähtäävissä taioissa. Samalla kun lakaiset, visualisoi mielessäsi energian liikkuvan luudan liikkeiden mukana ja raskaan, tunkkaisen energian muuttuvan kirkkaaksi ja kevyeksi.
  5. Lakaise koko huone, laajenna spiraalia kunnes viimeisenä saavut ovelle.
  6. Halutessasi voit lopettaa puhdistuksen tarkoitustasi vahvistaviin sanoihin, esimerkiksi: Energia kodissani virtaa kirkkaana ja voimakkaana. Tämä huone on puhdistettu.

Halutessasi voit vielä tehostaa puhdistusta suitsukkeen savulla ja tuulettamalla.

Suosittelen aiheesta kiinnostuneille myös Kupariketun mielenkiintoista videota, jossa kerrotaan noituudesta ja luudan kulttuurihistoriasta. Videolla esitellään myös Kupariketulle valmistamani uniikki luuta.

Käreitär toivottaa aurinkoista ja ihanaa pääsiäistä kaikille lukijoille!

EDIT: Julkaistu ensimmäisen kerran 11.4.2020.

Ethän käytä kuviani ilman lupaa!

Shopping Cart
Scroll to Top